Kycklingsallad Deluxe med Caesardressing

Även solen har fläckar. Thomas trycker ibland i sig en sallad. Det kunde man inte tro. Det händer, bara inte så ofta. Jag har faktiskt lite svårt att förstå det själv. Syndarveckan med hamburgare, pizza, kanelbullar och dåliga ursäkter börjar gå mot sitt slut och jag väljer sallad? Är jag sjuk, vad är fel, väck mig? Nästa vecka börjar ju mardrömsveckan – gym och svält, hela veckan. Kommer att ångra att jag inte gick på värre. – Hmm, ser jag ett mönster, har jag lovat mig själv något liknande förut? Sent ska syndaren vakna.

Nåja, denna sallad är i varje fall grymt god. Jag funderar till och med på att tränga in den på någon somrig bjudlunch någon gång i framtiden. God mat är alltid god mat och då spelar det ingen roll att det är sallad. -”Kaninfoder” sa alltid farfar. Han var en bra farfar, men dog tjock.

Imorgon är det annorlunda. Det är helg och blir antagligen något köttigt, en god fisk, skaldjur kanske, något mer rejält att sätta tänderna i. Jäklar, vad visdomständerna ska få jobba. Karius och Baktius ska få sig en rejäl brakfest innan de med visdomständerna knuffas ut för ättestupan. De ska få syra av vin, sötma ifrån efterrätt och mer av vad de nu begär. Lyckliga kommer de att bli, sorg åt de som stannar kvar – snart är det helg. Känner mig laddad.

Kycklingsallad Deluxe – recept 6 personer
1 färdiggrillad, finfördelad och gärna fortfarande ljummen kyckling
1 st skinn ifrån en grillad kyckling. Finhackat. (Jag var tvungen att ta med skinnet eftersom ni annars hade kastat det, men det gör ni väl ändå. Er olycka, gör om gör rätt).
1 huvud isbergssallad – luftigt mellanstort med mycket grönt i. Skivas i stora bitar.
1 näve överbliven ruccolasallad
2 pkt bacon, delat och knaperstekt. Vicka pannan och låt fettet rinna av något.
3/4 urkärnad gurka, stek den i olivolja och pressad lime
1/2 jarlsbergost i små små tärningar
18 rumstempererade körsbärstomater, delade och odelade  – Romantica heter en bra och god sort.
olivolja, flingsalt och svartpeppar
hyvlad parmesanost

Blanda alla ingredienserna. Att vissa fortfarande är varma/ljumna leder bara till att smakerna kommer fram bättre. Toppa men olivolja, hyvlad parmesan och ceasardressing.

Caesardressing – recept 4-6 personer
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1-3 msk citronsaft
2 st sardellfiléer
2 msk finriven parmesanost
2 tsk dijonsenap
0.5 dl olivolja
1 dl rapsolja
salt och peppar

Mixa allt utom olja i en mixer. Tillsätt oljorna långsamt medan mixern går på låg hastighet. Efter att dressingen tjocknar går det att snabba på med mängden olja.

Vintips får idag bli Soprasasso. Igen. Den är helt outstanding i sin klass.

kycklingsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.