Message of love – fredagsdrinken

Det är gott med vänner…

Mats din gamla patriarkräv. Vad skulle ett liv i Krusboda vara utan dig? Det är en fröjd att leva här under den önskeportal vi aldrig kommer att få bygglov för. Jag säger någon gång att vi kan hålla det enkelt. Du tänker tryffel, gåslever och ett knippe årgångar champagne. ”Det är ju ändå helg och Wagyūn fanns inte i A5.” Jag klandrar dig inte. Framför allt inte den kvällen vi nästan drog i oss 0,25kg störrom. Inte ens skink- och senapsglassen direkt ut Paco Jeten kunde förta den upplevelsen. Jag är glad att få kalla dig min vän. Din beundransvärda strävan att alltid få med så mycket gott som möjligt. Dina drömbeskrivningar. Din fyndighet och i barndomen oväntat funna medkänsla. Anna, du är bra. Stå på dig. Jag kommer aldrig glömma hur du en gång räddade min efterrätt med tre sorters redan färdig maräng. Vi får snacka ihop oss om skrivandet någon gång.

Alexander: -”Thomaståget har slut i glaset, vad ska vi göra åt det?” Jag hör din röst: -”Har du provat den här, den här har du inte, kolla vad jag har sprungit på?! Har alla i glaset nu?” F-n vad kul det är att umgås med dig A. Hur du slänger dig med ”ticsfraser” som får mig att aldrig sluta skratta. Jag är ständigt lika nyfiken på vad som ska bli ”kvällens fras”. Du vet väl om att jag efter att vi setts går runt i veckor och tyst för mig själv upprepar samma sak?
-”Bukake! Bibimbap! Koraja!” Tur att jag har glömmer vartefter. Jag tänker ibland att det hade varit bra om vi lärt känna varandra tidigare. Då hade du kunnat ringa mig den där tidiga morgonen då du låst dig ute och började din klättring upp på taket för att komma in genom skorstenspipan. I ett enkelt samtal hade jag kunnat förklara att det är ungefär samma sak som att försöka komma in i en magnumbutelj. Då hade du förstått vad jag menade. Maja – din giraffdans, hamsterdans eller vad du nu gör med fingrarna. Jag blir glad av den. Det finns ingen som kan trolla med rotfrukter som du. Så kul som vi hade på vinmässan i Karlstad – må puffarna och bågarna aldrig ta slut!

Esther som alltid styr upp när jag tänker för klassiskt. Jag tvekar, men det blir alltid så förbannat bra när du tar det ett steg till. Vi fann varandra där och har tillsammans fixat ”four hands menus” för gudar. Att spela fyrhändigt med dig är som att ha sextio fingrar. Blomma på dig!

Jonas. ”Pappa”. Ha ha, nä, den var under bältet, men det är inte mitt fel att folk i din by inte kan hålla ordning på dina söner. För det är din by. Kopparberg skulle dö utan dig. Det borde nästan finnas något EU-bidrag du kan söka? Sofia säger vi är stöpta ur samma form. Jag känner mig väldigt nöjd med det. Hur allt började, första gången vi sågs, med att du stod utanför min dörr med en flaska Armagnac från mitt födelseår. Du hade varit vänlig och tänkt att jag ville ha en sådan. Det var ett påhittigt sätt att bli kompis med Karlstein. Du ligger alltid på plus. Er gästfrihet – tack Inese! Jag  vill bara krama om dig. Allas vår vänskap sätter spår både här och där. Jag lovar att klacka om Sofias röda klackar tills nästa gång vi kommer upp. Dansa ska vi.

Sofie – din jordnära, makalösa konditor med oändlig garderob av coola frisyrer och olivgröna jackor. Du är inget ålahuvud alls, utan skulle kunna beskrivas som en kvasielegant jävel som svär och snusar. Du gör varken eller, åtminstone inte det senare. Du är lugn, vild och skön på samma gång. Du skriver på skånska och är inte rädd att prova nya grejor. Experimentet med bubblet slog ju riktigt väl ut. Hur många fantastiska bakelser kan man göra med 100m konditorplast. Kan vi undersöka när vi ses igen i Skåne?

Fredagsdrinken idag är ändå tillägnad dig Bettan. Du färgsprakande livsglada människa med blommor i hår, vars mat enklast skulle kunna beskrivas som en tallrik med ”Summer of love”.  Vi är vänner som ännu inte mötts, men tiden ska kunna böjas sägs det. Vad säger du om att slå följe till Woodstock -69? Jag tror att vi skulle kunna få en riktigt bra start där. Jag skulle äntligen få se Jimi Hendrix i röd bandana inleda slutet med Message to Love. Jag i min regnbågsscarf, du i ditt batikmönster. Berusade på ett festivalfält skulle vi finna blommor i sommarnattens stjärnor. Jag känner inte till så många, men jag har bra fantasi och du kan lära mig.

Bettan har försett mig med chili under ett år kan man säga. Först skickar hon frukter som jag har odlat på. När chilin ändå tar slut skickar Bettan upp en ny laddning. Du måste ge mig lite tips, mina fingrar är inte hälften så gröna som dina.

Fredagsdrinken idag blir en Message of Love. I den spritziga drinken finner man champagne, neutral premiumvodka och frukt från kiwano och granatäpple. Kiwanon vars innehåll påminner om granatäpplet har en lätt smak av gurka. Den lilla ”handgranaten” med taggar kom som av en slump upp tillsammans med chilin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.