Drone Martini – fredagsdrinken

Det känns som att det är dags nu. Det är tillräckligt jäkla gråkallt och dessutom är veden slut. Jag vill åt den där känslan igen, så jag river av den. För någon sommar sedan flög vi in några cocktails till trädgården. Jag vet att det låter, men det är faktiskt sant. När man är trött på att blanda drinkar och sommaren smeker på finns det numera en sådan tjänst.

Det enda man behöver göra är att isa några glas, slicka håret, dra på sig bästa casinoutstyrseln och fixa hem en random törstig bondbrud som vill leva ut. Time to Drone Martini!

På utsatt klockslag kan man sedan höra ett avlägset surrande. En hastig blick upp mot det blå bekräftar att den är på ingång. Medan den hovrar över målets förprogrammerade GPS-position, tänder man smidigt upp laserpekaren och markerar den punkt på bordet bland glasen där man vill att drönaren ska landa. Laserstyrning är givetvis något man betalar extra för, men att springa ut på gräsmattan där drönarna tidigare landade håller inte i längden. Stiletterna sjunker ned och Aubercy Diamondsulorna kan bli skitiga under.

En Drone Martini kommer alltid purfärsk direkt ur kammarvakuummaskinen och kan beställas i två varianter. En skakad och en rörd. Den skakade versionen blir till då landskapets topografi på vägen mot målet noga analyseras via direktkontakt med NASAs satelliter.  Drönarens inbyggda aneroidbarometer anpassar sedan flyghöjden så att den hermetiskt förslutna kevlarpåsen, inför landning, går ned och slår av takpannorna på i kringliggande hus tacknockar. Den rörda varianten är nästan ännu finurligare. Beställs en Drone Martini rörd, så ställer sig drönaren och hovrar i en kvart ovanför jobbigaste grannes uteplats. Gyroskopen kopplas sedan ur varpå drönare inklusive kevlarpåse snurrar som besatt tills dess att drinken är helt genomrörd. Priset för en sådan tjänst ligger självklart lite högre, men är fortfarande värt varenda krona.

Vill man ha lite mer än andra så är en Drone Martini att rekommendera. Den är raka motsatsen till en beige dry Martini på en utsutten barstol. Började ni genast törsta och känna att en Drone Martini är något för er? Mot en femhunka kan jag tänka mig att dela med mig av numret till Sparrens drönartjänst. Men se upp! Jag har hört att han är kusligt upptagen så här på fredagseftermiddagen. Prova måndag morgon. Ha en trevlig helg!

Den första var inte nog. Vi fick beställa hem en Drone Martini till senare på kvällen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.