Pata Negra – Ibericoskinka

Idag är det julafton. Knivarna är slipade. Efter mycket strul med budfirman kunde jag äntligen ta emot min Iberico av killen i den lustiga bruna skåpbilen. Min Pata Negra har kommit till ett bra hem, där den blir uppskattad och placerad i första rummet. Det vill säga på min köksbänk, där det ska karvas utav bara f-n!!!
Efter att ha studerat Youtubeklipp i någon timme om i vilken ordning den ska skäras upp, kunde jag inte hålla mig längre. Jag satte kniven i den. En skiva till fatet, en skiva till Thomas. En skiva till Thomas.
Tillsammans med ett utvalt spanskt rött vin satte vi oss sedan och njöt av de lövtunna skivorna som praktiskt taget smälte mot gommen. Doften och inslaget av ekollon var markant. Tallriken med Pata Negra fick sedan sällskap av andra hemlagade favorittapas.
Ibericon kom tillsammans med en ställning för att ha den på bänken. Efter att man börjat skära i den är den hållbar i ca 6 veckor och förvaras hela tiden i rumstemperatur. Den har klov, ett lager av fett runt om, all svål är kvar och den är bitvis svarthårig. Den till och med svettas(!) Alldeles underbart. Min motfråga till alla er som undrat – varför skulle jag inte hinna få i mig 4,4kg på 6 veckor?
Blev du sugen på ett eget litet husdjur kan du finna det på sanjamon.com

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lars Kronborg skriver:

  Hej pris på pata negra och om det går att skicka till Thailand mvh lasse

  1. Thomas skriver:

   Hej! Jag skriver om mat, men säljer inte själv. Jag brukar köpa härifrån. Jag vet inte om de levererar till just Thailand, men jag vet att det framgår på hemsidan.
   https://sanjamon.com/se/paleta-iberica-de-cebo-deshuesada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.