God lchf-sallad – kyckling ost och bacon

Sallad och jag är inte kompisar. Denna lchf-sallad är dock en av mina bästa vänner med tanke på att man inte springer runt och spelar fotboll på rasterna längre. Den är enkel och knappast kalorisnål, dock fräsch som en sallad ska vara. Efter att ha inmundigat en sallad ska man redan vid lämnandet av bordet känna att man tappat vikt, det är ju liksom därför vi äter den.
I min egen sallad har jag lite krispsallad och lite vanlig isbergssallad. Några halverade körsbärstomater av den sötare och mogna varianten. De goda, alltså inte de där billigaste, halvmögliga eller halvorangea. Grillad paprika. Gul! Sedan en ljummen hel färdiggrillad kyckling som jag styckar upp och delar i mindre bitar. Självklart går skinnet med all smak, kryddor och fett också ner i salladen. -”Mäh, skinnet? – det är ju jätteäckligt ju! Buhu buhu”. Jag blir så trött, avstår du helt ifrån kycklingnuggets så har du kanske rätt att klaga, eller inte förresten. Det är inte alls samma sak. Lätt avrunnen knaperstekt bacon går också ner. Osttärningar av det som finns hemma likaså. Gurkan delar jag på längden och kärnar ur för att få bort all vätska som i min mening sabbar hela salladen, i varje fall om den även är tänkt att fungera som matlåda dagen efter. Ibland steker jag även snabbt min gurka i lite limesaft. Jag tycker det är godare så. Salt och peppar. Sedan blandas allting. Om du nu har gjort rätt kan man precis ana salladen och de övriga grönsakerna mellan bitar av kyckling, ost och bacon. Den grillade paprikan kan man ha ner lite mer av, den räknas fortfarande som sallad och smakar faktiskt någonting. Jag serverar helst min sallad med riven parmesan, en Caesardressing och ett krispigt glas vitt vin. Någonting ska man väl ha för att man är duktig med maten? Du är även välkommen att läsa om min västkustsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.