Pearachute – fredagsdrinken

Fredag igen! Veckorna tuffar på. När jag tittade på mjölkpaketet härromdagen insåg jag att vi glidit in i november. Jag blev uppriktigt glad. November är så mycket bättre än både oktober och september. November är ett steg närmare maj. Snart kastar vi oss huvudstupa in i julstressen, vi gör oss av med några riktigt snöiga morgnar, en igenisad bil utan varken skrapa eller handskar. Vi ska hinna sträcka oss i sidan när vi precis får fatt i balansen igen. Altanen på baksidan är fullständigt livsfarlig så här års. Vi ska hinna missa minst sju morgonbussar och låta snöflingor skarpa som knivar skära in i våra kinder medan vi väntar på nästa…
Vi ska även hinna med gnistrande vinterdagar, med kaffe och lägereldar. Vi ska njuta av värmande glöggkvällar i sällskap av de vi gärna spenderar tid och umgås med. Vi ska hinna skratta, tända ljus, svära ännu en gång över vinterslasket, men ändå komma ut lyckliga på andra sidan. Precis som vi brukar göra. Lite slitna kanske, men vad vore livet utan dessa skiftningar. Jag intalar mig att de behövs. Jag har säkert fel, men nu kör vi!

Tänk om drinkar kunde falla i små fallskärmar från himlen bäst man knäppte med fingrarna. Idag gjorde de nästan. Här kommer en pearachute hängandes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.