Racoon cocktail- fredagsdrinken

Det slog mig häromdagen att alla preppers förmodligen lever upp lite extra och njuter nu. Snart kan deras livsverk få göra skillnad. Tänk om de äntligen, mot alla odds, får en chans att börja plocka av det där konservburksförrådet de byggt upp sedan länge. Det har varit ett enträget hemsläpande av gulaschsoppor, ris, pasta och andra torrvaror. Varje kväll efter att förrådet har fyllts på har de inte kunnat låta bli att bara ännu gång öppna skåpet för att räkna in samlingen innan de släcker ned huset. När de dubbla spanjolettlåsen förreglats har det värmande mantrat ännu en gång fyllt upp deras vinterbleka kroppar: -”Vilken dag som helst nu. Jag är redo.”

Tänk vad mysigt. Som hämtat från en beredskapsfilm när kalla kriget var som varmast. En filt över köksbordet, hela familjen kryper in under på den kalla parketten för att värma sig i skenet från spritkökets låga. Ganska snart har de vant sig vid att slå huvudet i bordets alla hårda kanter och de böjda ömmande nackarna känns inte längre. Inte alls. Fiskbullarna i hummersås kommer verkligen till sin rätt i aluminiumkantinen där de bränner fast i kanter och botten redan innan bullarna överst ens blivit ljumna. Dessutom får man äta med sked säger pappa, vilket lockar fram varma minnen från hans orala barndom. Under bordet råder konsensus. Bättre än tacofredag faktiskt. Äntligen pandemi! Som vi har väntat.

Alla förbereder sig förstås för apokalypsen på det sätt som de tror mest på. Medan man i Qoms slickar helgedom och när man i kristna kyrkor dränerar dopfunten på heligt vatten har vi här hemma också börjat tänka på vad en eventuell karantän kan innebära. Det här med gasmask känns ju inne och då menar jag inte sådana där som tandläkarna har när de i grupp korsar gatorna diagonalt i Hongkong. Jag menar riktiga grejer, typ sådana som var med i Valentine-fredagsdrinken för några veckor sedan. Vi har förstått att vi behöver fler nu. För någon kväll sedan gjorde jag och Sofia ett gemensamt försök att dela mask. Vi gillar att vara nära, men det gick inte. Inte ens i vårt sista försök, liggandes nakna på golvet insmorda i silikonolja, kunde vi komma in i samma mask. Vilken soppa det var att städa upp sen. Jag har efter det beställt en tandemmask, men leveranserna från Kina är av någon anledning högst osäkra för tillfället. MSB:s rekommendation om en mask per person verkar alltså vara helt adekvat.

Vi har även funderat på om man skulle flytta till landet om allt skulle peaka, men hur sjutton gör vi med Netflix och HBO? Varje nytt avsnitt av Walking dead på Dplay försvinner ju redan efter en vecka. Poolen kan vi ju dessutom inte fylla upp förrän någon gång runt april-maj. Med en saftig internetlina och varm pool hade ju allt kommit i en annan dager. Det bästa man kan göra är väl att hoppas att det riktiga utbrottet dröjer tills bredband hunnits dras in och poolen blivit varm. Nä, vi siktar in oss på en skön liten hemmakarantän på två till tre veckor medan alla i familjen håller sig friska. Jag ser fram emot en ursäkt att ännu en gång få norpa av årgångschampagnen och poppa några Corona med lime i uterummet.

Apropå Corona förresten. Det är ändå ett ganska fint namn denna gång. Man kan förstås tycka vad man vill om att tidningarna sista tiden mest påmint om ett reklamblad för blaskig öl, men tidigare pandemier har varit ännu mindre PK. Vad sägs om spanska sjukan, eller asiaten från 1957? Inte ett dugg anonymt om var de smittorna hade sitt ursprung. Vem minns ryska snuvan i slutet av 1800-talet? Corona låter helt klart bättre, inte lika utpekande och mer i tiden. Corona – av latinets krona, krans eller lysande atmosfär. Ska jag må skit, vill jag göra det med en corona, inte sjutton vill man bli snuvad av en ryss!

Alkohol sägs göra andra saker bra och kol har sedan länge ansetts som renande. Är det någon gång man behöver en rejäl detox är det väl i dessa dagar. Ha en trevlig helg så håller vi tummarna för att vi alla slipper konservmat på köksgolvet, gamnacke och blåmärken i bakhuvudet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.