Smoked Lobster Mac & Cheese

REKLAM – ett inlägg i samarbete med Bradley Smoker

Jag har alltid gillat det motsägelsefulla i lyxig junkfood. Ett tidigt minne är lyxburgaren på mamma’s längs E4:n på vägen till Arlanda, där man kunde beställa en riktig borgarburgare med bland annat rysk kaviar. Om den någonsin beställdes vet jag inte. Själv sneglade jag bara på den, lite lätt chockad över dess pris. Under tonåren var det alldeles för tomt i fickan och första gången jag skulle prova riktig kaviar skulle det definitivt inte vara på en hamburgare i ett gatukök. Så mycket hade jag förstått. Förhoppningsvis mättade den pretentiösa burgaren några, även om jag mest tror att den fanns på menyn för att skapa en snackis. Här sitter ju jag, tjugofem år senare och skriver om en aldrig smakad hamburgare, från ett hak som åtminstone i sin ursprungliga form inte längre finns kvar.

Med lyxig junkfood menar jag inte bara lyxig som i dyr, den kan även vara lyxig till den grad att den är vällagad. En annan sak som jag gillar är när det uppstår en krock mellan råvarorna. Som i den rätt vi ska laga idag. Den färska rökta hummern ihop med något så enkelt som macaroni and cheese är en riktig frontalkrock råvarumässigt, men smakerna går visst hand i hand, varför det förmodligen inte är första gången ni hör talas om Lobster Mac & Cheese.

Att inte skruva lite på en redan klassisk rätt vore fullständigt olikt mig. Av den anledningen röker jag så klart hummern. Inte helt från grunden, den är fortfarande kokt i butik, men efter en dryg timme i röken har den fått precis lagom med röksmak för att ta denna rätt ännu ett snäpp upp. Den sista stunden ställer jag även in skålen med macaroni and cheese i röken. Den feta ostsåsen som försiktigt smaksatts med ljus lager och mjölk suger snabbt i sig rökaromerna och får färg. Slutligen gratineras rökt hummer och pasta med mer ost under grill. Serverat med knaprigt bacon och lite vackert grönt på toppen så känns det nästan fel att längre ta ordet junkfood i munnen…

Detta inlägg är skrivet på uppdrag av Bradleysmoker. Ekonomisk ersättning har utgått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.