Ragnar – fredagsdrinken

Jag är ju helt kass på det här med att leverera fredagsdrinkar i tid och funderar nu allvarligt på att börja kalla fredagsdrinken för helgdrinken istället. Man får ta det med ett stänk lime, vissa fredagar uteblir den bara. Ibland kan den poppa upp en lördag, man vet aldrig? Sorry.
Idag däremot, idag finns det tid. Idag är jag på drinkhumör. Jag tänkte piffa upp en gammal, tidigare omtalad drink, en absolut favorit på den tiden då man fortfarande accepterade att stå i en krogkö. Jag fungerar dåligt i krogköer numera. Inte min grej att stå och vänta. För er i samma ålder är nog detta ett kärt återseende, men jag tvivlar på att ni druckit den sedan dess? Sedan tiden då vi alla var kung i baren. Jag ger er Ragnar – här i en något modifierad version och fotad framför en bakgrund som skulle kunna vara tagen från vilket 18-årsställe som helst och i ett strålkastarljus som den avdankade stjärna den är. Originalet gjordes på enbart vodka kurant, roses lime och sprite. Jag väljer vanlig vodka, creme de cassis och riktig limejuice istället. Ha en trevlig lördag.

Ragnar – recept 1 drink
4 cl vodka
1 cl Crème de cassis
2 cl pressad limejuice (ca 1 lime)
Fyll upp med Sprite.

Fyll upp ett highballglas till hälften med krossad is. Blanda ned vodkan, crème de cassis och limejuicen. Rör om och fyll sedan upp med Sprite.

Ragnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.