Roquefortmousse serverad med Earl grey-kokta katrinplommon


Igår blev det Roquefortmousse serverad med Earl grey-kokta katrinplommon. Moussen består av lika delar Roquefortost och färskost (Philadelphia) samt en skvätt portvin som muddlas. Täck botten på en liten kastrull med katrinplommon, slå på te tills det precis täcker. Koka upp. Tillsätt sedan en rejäl skvätt Madeira och låt sjuda i några minuter. Låt svalna av något. Kör såsen i en mixer och låt svalna helt. Ägga sedan ostmoussen och lägg upp med sås och garnera tills det ser bra ut. Det obligatoriska glaset med portvin är en del av denna rätt och kan inte hoppas över. Det är kul att återse vänner som man saknat. Det är ännu roligare när man upplever att det är som att tiden stått still och att man egentligen bara tar vid där man slutade. Tack Sara för att du ville komma. Tack även Anders för all hjälp i köket.

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.