Rosemary’s bubble – fredagsdrinken

Jag har hållit på ett tag för att få ordning på bubblan. Det har inte varit helt lätt. Jag har blandat och blandat utan att egentligen få ihop det. Det har byggts bubbelmunstycken av pipflaskor, av pipetter och av slang. Munstycket var dock inte det knepiga. Det knepiga var blandningen för att få till bubblorna. Tillslut insåg jag att en genväg var nödvändig. Det blev en beställning av ätbara såpbubblor från USA. Flera stora drinksidor skvallrar om att det är just det som används – Lick a bubble. Det de inte berättar är att de förmodligen också tillsätter en stor mängd glycerol för att uppnå en högre hållbarhet. Utan glycerolen vill bubblorna bara explodera. Värme är också viktigt. Helst ska blandningen vara ljummen.

Vill man fylla upp bubblor med rök, såklart man vill, så sätter man på ett munstycke på en rökpistol bara. Sedan gäller det att öva. Det svåraste momentet är att få bubblan att lossna från munstycket utan att spricka. Den utdragna höga smala bubblan i början av fotoserien nedan vittnar om just detta. Glasets kanter är knepiga också. Är de helt torra vill de gärna få bubblan att spricka. Jag fuskade, gjorde ett hallonskum och lade bubblan ovanpå det.

I drinken Rosemary’s bubble är ”såpablandningen” gjord på tre delar koncentrerad Lick a bubble och en del glycerol. Bubblorna är fyllda med rök från torkad rosmarin. En ört som passar bra ihop med hallon och rosa gin. Skummet under bubblan är en hallonsockerlag som blandats med 1% Easy whip från Special Ingredients och sedan körts i en sifon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.