Glögg Hot Shot – fredagsdrinken

Ny Blossa årgångsglögg innebär ny fredagsdrink. Det är sedan gammalt. Tidigare år har vi sett cocktails som Joint venture, Dry Glöggini och Glogg di Limon. Redan innan jag smakat 2019-års Blossa så måste jag säga att jag gillar den. Aloha baby liksom! Pastellig rosa flaska med lei all over. Det var något annat än Kråkbär det. Hur härligt låter inte hibiskus, passionsfrukt, och tropiska smaker som ödmjukt avrundats med kokos och Konakaffe? Som en hit om man frågar mig, men man kanske bör smaka först för att vara helt säker. Japp, skitgod kall åtminstone.

Med glöggbjudningar, adventsträffar och stundande släktmiddagar är det trevligt med smådrinkar att kasta fram vartefter de försvinner. Så varför inte bjuda svärmor eller en gråtrist faster på en variant av hot shot. Se till att få lite fart på sammankomsten. Gör ”myset” uthärdligt.

Jag tänker varm glögg i botten, sedan en skiktad god rom avrundat med vispad kokosgrädde och riven kanelstång på toppen. I think we have a winner. Aloha, mele Kalikimaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.