Glögg Hot Shot – fredagsdrinken

Ny Blossa årgångsglögg innebär ny fredagsdrink. Det är sedan gammalt. Tidigare år har vi sett cocktails som Joint venture, Dry Glöggini och Glogg di Limon. Redan innan jag smakat 2019-års Blossa så måste jag säga att jag gillar den. Aloha baby liksom! Pastellig rosa flaska med lei all over. Det var något annat än Kråkbär det. Hur härligt låter inte hibiskus, passionsfrukt, och tropiska smaker som ödmjukt avrundats med kokos och Konakaffe? Som en hit om man frågar mig, men man kanske bör smaka först för att vara helt säker. Japp, skitgod kall åtminstone.

Med glöggbjudningar, adventsträffar och stundande släktmiddagar är det trevligt med smådrinkar att kasta fram vartefter de försvinner. Så varför inte bjuda svärmor eller en gråtrist faster på en variant av hot shot. Se till att få lite fart på sammankomsten. Gör ”myset” uthärdligt.

Jag tänker varm glögg i botten, sedan en skiktad god rom avrundat med vispad kokosgrädde och riven kanelstång på toppen. I think we have a winner. Aloha, mele Kalikimaka!

Glögg Hot Shot – fredagsdrinken

9 minuter

1 minut

Total tid: 10 minuter

Kategori: fredagsdrinken

svensk

1

Glögg Hot Shot - fredagsdrinken

Ingredienser

  • 2 delar Aloha Blossa 2019
  • 1 del mörk rom (Ron Quorhum XO QRM)
  • vispad kokosgrädde (oseparerad ca 500 ml)
  • riven kanelstång

Gör så här

  • Separera kokosgrädden från kokosvattnet. Smaksätt sedan den vita grädden med någon tesked bra vaniljsocker. Ha ned den tjocka grädden i en sifon och tryck i två gräddpatroner. Skaka. (Alternativt vispa grädden fluffig.)
  • Värm upp glöggen till knappt kaffevarm. Slå över i ett shotsglas. Slå rommen försiktigt över baksidan på en tesked ned i glaset. Glöggens dentisitet skiljer sig inte så mycket från romen, så bli inte besvikna om den inte skiktar sig nämnvärt. Toppa med kokosgrädden och riven kanel.
https://karlstein.nu/glogg-hot-shot-fredagsdrinken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *