Saltrulle till julbordet

Vem hade trott att det skulle finnas tid för ett inlägg så här dagen före julafton. Inte jag, men vad gör man inte när ens föräldrar ringer på kvällen och frågar om man har någon saltrulle hemma. Såklart vi har. Det goda, men lite torrare köttet har varit Sofias favorit i 16 år nu. Jag gillar mest hur det beter sig i munnen. När det kommer till smak är det ytterst milt och försiktigt. Saltrulle är ett stående inslag på vårt julbord och jag förstår mina föräldrars panik när de av misstag fått tag på nötrulle stället. Ärligt talat vet jag inte ens skillnaden, men rimmad var den inte och det ska den ju självklart vara.
Saltrullen är barnens favorit. Jag sneglar hellre åt skaldjuren, ålen och patéerna.

Saltrulle – recept
ca 500 g rimmad saltrulle
1 morot
1/2 purjolök
3 schalottenlökar
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
1/2 msk salt

Hacka grönsakerna grovt. Fyll upp en kastrull med vatten, grönsaker och kryddor. Lägg ner saltrullen, koka upp och sjud sedan i drygt en timme. Det ska enkelt gå att sticka en provsticka rakt igenom rullen. Ta upp och låt svalna. Servera på julbordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.