Sangria – fredagsdrinken

den

Sangria är lite som drinkarnas pytt i panna. Med en bra kryddad vinbas med sötma och syra är det enkelt att samla ihop slattarna och smaka sig fram till en bra bål. Lite mer av det ena, ännu lite mer av den andra och sen bara toppa upp med en generös skvätt cognac. Glöm inte cognacen. Ner med kanel, apelsin och äpple och låt dra. Det är så här jag gör Sangria. Jag fyller upp med vinerna och smakar sedan av vartefter.

För att fräscha upp brukar jag även ha med Aurora, dessertvinet med smak av svarta vinbär. Aurora förresten, har en historia här hemma. Som den är, är den kanske inte är så rolig, men serveras den ett nyförälskat par sittandes på en blåskimrande klippa i en solnedgång med jordnötsringar så kan det bli magiskt. Söt och salt. Alltid dessa kontraster. Resten vet ni redan…

Ikväll passar det ännu lite bättre med Sangria. Vi och grannarna samlas på gården för att i varandras sällskap njuta paella och lite gott vin. Spansk mat kräver spansk dryck. Efter sangrian är Riojan given till min paella. Det här kan bli en bra kväll. Skål och välkommen kära helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.