Santa’s Negroni – fredagsdrinken

“Each person is only given so many evenings and each wasted evening is a gross violation against the natural course of your only life.”

Det må vara en tämligen mer flerordig och förmodligen väldigt onyktrare variant av carpe diem, men romarna skulle också sedermera gå under. Bukowski blir problematisk att jämföra med ett tusenårigt rike, men han verkar åtminstone ha tagit sig tid till att ha kul. Denna Poet laureate höll ut bra och dog först i en eftersläpande ung ålder av sjuttiofyra. Det inledande citatet har förmodligen fått en snävare spridning enbart för att det varken får plats på en kvinnlig svank eller manlig underarm. En mer korrekt devis från romartiden är in vino veritas – så lär dig att hålla tyst de kvällar som du väljer att inte slänga bort.

Jag har fått se dig nu och kan inte göra annat än att le. Du är den bästa jag har. Nu gör du förstås din tolkning, men du är. Så förbaskat bra hur du kämpar. Är det någon jag aldrig tvivlat på så är det du. Jag har alltid sett upp till ditt lugn med eftertanke, men glöm inte att släppa taget också. Din mamma är ju spritt språngade galen, lyssna på den delen av dig ibland. Plocka fram den när det känns rätt. Mina gener är starka så till sist kommer det att gå bra ändå.

Det kan kännas jobbigt att inte alltid vara helt säker, men de gånger man inte riktigt är från början, brukar i slutändan ändå bli de bästa. De som siktar högt tidigt, får tid att finna tryggheten sen. Det är mycket jobbigare att inse att man måste börja våga senare. Risken är att man aldrig gör. Om du skulle falla någon gång så kommer golvet ändå att finnas där, vi kommer och skrapar upp dig.

Fortsätt med musiken precis i den utsträckning du känner för. Börja att laga mat mer. Jag har hört att det kan sprida glädje. Kombinera de båda. Älska och ha kul. Blanda allt det förra, men skit i nyotaimori. Det är mer städa än nöje, hur festligt det än kan kännas till en början. Fokusera, men håll periferin levande. Värdera det högst som känns viktigast nu. Vad som blir viktigt senare vet du först då.

Hur man en gång längtade efter att se dig växa upp, men samtidigt då glömde bort att du en dag skulle vara vuxen. Grattis Eyvind – 18 år – för första gången fyller du faktiskt något som räknas.

Här kommer ett bra tips på en cocktail som du kan ta med dig till kommade jular. En Santa’s Negroni. Som du säkert redan listat ut på egen hand, består grunden av lika delar gin, campari och röd vermouth. Man kan göra den på roligare bitters och starkviner också, men dessa kommer du inte ha råd med på många år. Ta fram några torkade nejlikor och en stjärnanis. Lägg dessa åt sidan. Rör ihop cocktailen med is och sila upp i ett kallt glas över klar is. Spraya Santa’s Negroni med oljor från en skiva apelsinskal. Garnera med en torkad skiva apelsin. Njut drinken och skåda julkryddorna på bardisken.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.