Strega Sour – fredagsdrinken

Det känns som att året kickat igång ordentligt. Full fart mot våren. Sol och härliga söndagsförmiddagar fyllda med champagne, ägg benedict och goda vänner står på tur. Bättre söndagar finns inte. Jämför med en slaskgrå söndag för några veckor sedan. Lägg till en pissljummen foodorapizza i återvunnen wellpappkartong så blir jämförelsen mer tydlig. Nä, nu ser jag bara att det går utför, det är negativ lutning nedåt på ett positivt sätt.

Nytt år och gråare hår. Tänk att man kommit upp i en sådan beundransvärd ålder att man kan ta fel på ett helt decennium. Häromdagen berättade jag för ett sällskap att sista gången jag var på Erik’s bakficka nog var för tio år sedan. När jag några timmar senare insåg att min fru var gravid under vårt förärande besök, att vi enbart har en son och att han precis fyllt 18…

Livet känns ganska behagligt ändå. Även om det är kul att jobba just nu så är helgen alltid välkommen.

Strega Sour kom till efter att jag pinsamt nog insåg att jag aldrig provat Strega. Strega har ju helt klart en särdeles gul personlighet. Vad jag har förstått så är den något av en vattendelare. Lite som Gammeldansk eller Fernet? Jag gillar ju allt det där, även om jag nog inte kan se mig själv någonsin dra en Strega rakt. Bevisligen har jag haft fel tidigare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.