Skaldjursplatå – ett sätt att säga tack

Fred på jorden. Att rädda någon ur en isvak. Att släppa en fågel ur sin hand. Att äta sig mätt på enbart skaldjur. Skaldjursplatå. Det är alla helt fantastiska känslor som inte går att placera i någon inbördes ordning, men som jag hoppas att alla någon gång i sitt liv får uppleva. Vad vore livet utan de små stunder som sätter färg på tillvaron. Rosa champagne beskriver fenomenet bra. Du tar något som du upplever som bra, men med lite extra färg så känns det liksom ännu bättre. Så bör man dekorera även livet.
Det började med att vi fick överta en gammal soffa av några vänner, Soffan har tjänat oss väl i säkert tre år, men straxt innan jul kände vi att den kanske hade gjort sitt. Tänk om någon bara kunde hämta den, kan man få betalt för den? Efter en vecka var det någon som visade intresse. Jag var nästan beredd att pruta åt dem, men det hade varit dumt. Vederbörande verkade så lycklig för sitt nyfunna fynd och mina tankar fördes genast åt den där sista som inte är född ännu. Jag såg banjos, multipla tandrader, hörde barnskrik från en nyfödd klumpbastard i en alldeles för liten krubba. Alla har väl en plats att fylla tänkte jag, hans liv fick ju faktiskt en mening i den stund han hämtade och betalade ett överpris för min gamla soffa.
Nu uppstod ett nytt dilemma. Vad ska vi göra för pengarna? Det var ju inte så att vi fick soffan, bar den igenom huset och sålde den till nästa granne på baksidan, men ändå. Jag fick då idén att vi kunde bjuda våra vänner på en rejäl skaldjurmiddag. All inclusive. Som tack. Vi pratar champagne, hummer, ostron, havskräftor, ben från kungskrabba, rökta räkor, vanliga räkor, löjrom, onyttigt vitt bröd och goda ostar. En fantastisk trevåningsskaldjursplatå helt enkelt. Nu byggde jag ju ingen trevåningsplatå och det var väl kvällens enda misstag. Jag envisades med att klämma ihop allt på två våningar, vilket så här i efterhand känns lite jante. Har man tre våningar ska de ju utnyttjas. Är man på fest ska man ju spela papptrumpet. Förstår inte hur jag tänkte. Nåja, nu finns det ju argument för att anordna en middag med skaldjurplatå till. En i tre våningar.  Sofia har bara inte förstått att det var det som var min avsikt hela tiden.
Tack Mats och Karin, för lånet av soffan, men framförallt för en trevlig kväll . Hoppas promenaden gick fint och att ni kom hem väl, men varselvästar, seriöst?
skaldjursplatå
skaldjursplatå
skaldjursplatå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.