Smoked Mezcal Negroni – fredagsdrinken

Jag kom av mig. Det känns overkligt. I vår stad. En händelse som denna får mig att stänga ner helt, att tänka till, att krama om min familj och bara vara så där extra nära. Frågor som vem eller varför får vänta. De senaste timmarna har gått åt till att höra sig för med släktingar och vänner. Lättnaden man känner när man först tror att man ringat in alla, förbyts när man inser att ännu någons någon inte svarar. När även denna och nästa visar sig vara trygga, vandrar tankarna vidare till alla de som inte fått det där svaret. De som aldrig mer får det. Från sin enda någon.
Jag tänker att jag vill vara som vanligt ikväll. Göra den där fredagsdrinken och laga den där fisken. Det kommer förmodligen inte vara så lätt, men vi gör vårt bästa. Om vi inte gör, är skadan som skett bara så mycket större. Kan vi göra det bästa av kvällen så har vi ändå gjort något.

Drinken vi förtär idag är en specialvariant på Negroni. Istället för traditionell gin använder jag Mezcal som jag rökt utan extra värme i ungefär 30 minuter. Resultatet blir en Smoked Mezcal Negroni.
Mezcal (eller Mescal) tillverkas på agavestammen som mals utan blad och kokas. Sedan får den jäsa till en mäsk som destilleras och sedan lagras i lerkrus som ofta är brända. Smaken påminner om tequila men är mer rökig i sin karaktär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.