South side cocktail – fredagsdrinken

Idag började jag fundera på fredagsdrinken redan omkring kl. 06:00. He he. Det är inte så illa som det låter. Jag hade bara inget annat för mig när jag satt i bilen ensam på väg till landet för att pensionera poolen för vintern. Plötsligt fick jag en idé.
Nyligen var det tjugo år sedan rapparen Tupac Shakur (2pac) blev mördad. Sveriges radio har precis sänt en bra P3 dokumentär om hans liv som jag verkligen kan tipsa om. Skön musik också.
Kopplingen till drinken då? Ja, den är riktigt långsökt, men jag har ju en drinkklassiker som jag gillar, men ännu inte skrivit om som bara måste ut. Tupac var som bekant från the West side. Drinken heter South side. Jag vet, kopplingen är kusligt dålig, men fortfarande en ursäkt för att spela that gangsta shit hela kvällen. Ibland är det allt som behövs.
En annan drink med samma tema jag gjort tidigare, men som kanske är ännu mer lite gangsta, är Gin and Juice.  Den kanske inte låter mycket för världen, men den är fasligt god. (Dessutom hade jag skitkul när jag skrev om den).
Det känns också passande med en South side av annan anledning. Det har varit väldigt mycket skogmulle över drinkarna sista tiden och jag är ju en sådan där som egentligen gillar de kortare drinkarna med mer tryck i. Här kommer den i varje fall. South side – en skön blandning av gin, sockerlag, lime, citron och mynta.
(Tillägg i efterhand: Den här är så jäkla bra. Den gör saker i munnen).

South side drink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.