Spola fredagsmyset!

fredagsmysSitter och försöker få fredagskänslan att infinna sig. Eyvind och jag har bullat upp med Eyvinds val av middag, lösgodis, ostbågar, läsk och allt det där andra som hör till fredagsmyset. Jag vill ha mysigt på fredagar, men avskyr fredagsmys. Ordvalet framför allt. Jag ser gärna att vi bara är hemma med familjen, men inte infiltade i soffan framför TV:n. Varför gör man så? Vissa tycker det är mysigt, men jag kan ändå inte låta bli att undra. Kan de vara förkylda, vem har gjort slut med vem, ska mormor få återförenas med morfar? -Vill familjen ”Gett-upp” ha en glasshink och fyra matskedar? Önskas chokladsås?
Fredags-TV:n har i och för sig blivit bättre. Det måste jag säga. Vi har gått från program som 24-karat, till att se avdankade idrottsmän leka tittut på ett fort, för att idag ha landat i någon röra av hobbysång och en smilande norrman. Någon slags evolution kan man skönja. Fast bättre? Nä. SVT har ju bara bytt ut en lusekoftsfarbror mot en annan. Det blir IG för tant Hamilton. Tragiskt.
Missförstå mig inte. Jag och Eyvind har haft det jättemysigt, men den här grejen varje fredag? Nej tack. Snart börjar jag väl äta kyckling också, det ska man göra på fredagar.
Sofia är och badar bubbelkopp med de närmaste kollegorna. I regnet. Fast det kanske bara gör upplevelsen häftigare? Hoppas hon har mössa. Med den vita mössan på i badet skulle hon bli lite som en varm espresso med en klick vispad grädde på toppen. Jag älskar espresso med grädde. Nu springer tankarna iväg.
Tournedos Rossini var kanske min första paradrätt och den tänker jag laga imorgon. Den får bli min revansch. Köpetortellini på fredagen innebär gåslever på lördagen. Måste hamna på status Q igen. Champagne ska jag ha också. Imorgon. Åh, imorgon. Det här kanske inte blir så dumt ändå. Tryffeln hoppar jag över. Jag menar, ingen har ju namnsdag. Så, nu har den värsta sockerbaksmällan lagt sig och jag är glad igen.
Bilden ovan har förresten ingenting med innehållet att göra. Jag tror att bilden föreställer något gott. Närbilden på ostbågarna blev så j-vla gul?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.