Stänk och flikar – fredagsdrinken

Ibland förstår jag mig inte alls på mig själv. På fredagar när jag står i köket sätter jag ofta igång Nyhetsmorgon. Programmet får sedan gå i bakgrunden. Mest har jag det på för att få vintips och se vilken kock som gästar. När nyhetsmorgon är slut börjar Malou. Här brukar jag släcka ned och dra igång en playlist med lite upptempo. Jag gillar att laga mat till hög musik. Helst musik med samma ursprung som maten jag lagar. Jag har berättat tidigare.
Idag fick dock projektorn stå på. Ison och Fille gästade Malou. Jag har gillat vad de gör länge, men sedan ”Länge leve vi” kom för några år sedan betyder de något mer. Det är inte många andra låtar som fyller mig med så mycket känslor. Den ger mig gåshud på ett bra sätt, jag ryser och vet inte om jag ska le eller gråta. Oftast gör jag både och. Allt stannar upp, jag tänker att livet är fint och allt det där.

Precis på ett så där tokklyschigt och krämigt bajjigt vis som ni ser framför er.

Efter en stund samlar jag mig och försöker se lite på mig själv utifrån. Vem f-n är du mannen? Sitter du ensam hemma, med en räkfond på spisen och bölar till Malou von Sivers som intervjuar två vuxna män i bakåtvända kepsar? Jag har varit med om del, men denna gång är nog loppet kört.

Dagens fredagsdrink – Stänk och flikar pekar i samma riktning. Såklart jag var tvungen att med en fallen ros berätta vad drinken handlar om. Stänk och flikar – en vodka tonic med rosenvatten. Nyttig, enkel och annorlunda trevlig. Och nej! Jag äter inte rosorna. Man kan, men de är inte särskilt goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.