Mirror glaze cake

Så var det dags för efterrätt igen och inte vilken efterrätt som helst, utan en kaka med mirror glaze. Det är inte särskilt ofta som jag gör efterrätter. Det handlar inte om att jag inte vill eller kan, utan snarare om att jag hellre fyller upp kakhålet med en andra förrätt eller ännu en amuse bouche. Men när de andra väl har bestämt sig för kaffe och avec passar det sig inte så bra med ytterligare en förrätt.

Den här kakan är riktigt sexig och faktiskt inte så svår att göra. Färgen på glazen går att variera efter smak. Då oktober är den ”rosa månaden” föll mitt färgval på rosa eller cerise snarare. Kakan består i grunden av en fransk chokladkaka som jag täckt med en smörkräm smaksatt med espresso. Kakan fungerar bra även på egen hand, utan vare sig smörkräm eller glaze.

Spänner man bara musklerna lite är den franska chokladkakan färdig att servera på under 25 minuter.

Det extra arbetet med smörkräm och glaze är dock lätt värt besväret. Den spegelblanka ytan ger en wow-upplevelse runt fikabordet. Våga prova! Det enda som är svårt med den här kakan är att skära första biten…

På filmklippet ovan håller glazen 37 grader vilket var något för varmt. Efter ett andra lager med en något svalare glaze täcktes kakan bättre.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.