Grannarna var på besök, vi grillade ankbröst. Lustigt nog är det ännu en råvara som går att finna i vår lilla ICA-butik här i Krusboda. Fettäcket ska skäras i rutmönster och sedan grillas frasigt. Till det serverade jag en Madeirasås som fått reducera i dryga timmen. När den är klar har den rett sig själv, är härligt svart och alldeles blank. Efter middagen begav vi oss ner till Alby friluftsgård för att spana in brasan. Efter att ha konstaterat att brasan även i år påminde om fjolårets gick vi hem.
Väl hemma igen, nu hos grannarna, bjöds det på rom. Ron Zacapa, 23 år, antagligen det bästa jag druckit i romväg. Tack! Den eget medtagna Matusalem, 15 år, kändes ganska blek i jämförelse, om än god. Den faktiskt väldigt lugna, men utdragna kvällen slutade som så ofta långt in på småtimmarna. Solen välkomnade oss hem kan man säga, men vad gör det? Jag hade ju fått grilla anka, stå i sockervaddskö och smaka god rom.