White Cow – fredagsdrinken

Någon som vågade sig att prova på den hemgjorda Baileys jag gjorde i förra veckan? Ödmjuk som jag är ska jag nöja mig med att säga att den spöar skiten ur vilken köpebaileys som helst. Nu när den har stått i en vecka har smakerna satt sig ännu bättre. Jag talade om en hållbarhetstid på två månader i kyl. Hur vet man ens det? Det kan knappast var empirisk kunskap? Jag är helstolt som efter en vecka i höstrusk har en hel halvflaska kvar.

Det är lite tragiskt egentligen hur det har kommit sig så att det är mer eller mindre manligt att älska denna vuxeno´boy. Patrik H, du nära vän. Idag gör jag fredagsdrink till din ära. Du är så jäkla cool som på våra ofrivilligt ”manliga” firmafester beställer in Baileys för att du gillar det. På brickan står den där. Ett litet glas av mjölkchoklad i en skog av testosteronstinna whisky och cognacs. Jag önskar att jag gillade Baileys som du, bara för att få. Jag kanske kan göra dig sällskap med ett glas Bénédictine nästa gång. Det har världens bästa bögmorbror lärt mig att dricka. Han har mer känsla för livets goda än de flesta och är definitivt inte fängslad i tankar om hur det ska framstå om man tar en likör till kaffet. Är inte det manligt vet inte jag vad som är manligt? Ni övriga som inte törs är bara fjollor.

Ikväll gör vi drinkar på likör. Det må inte vara så nyttigt, men man lever bara en gång och då är det jäkligt dumt att begränsa sig.

White Cow är en drink som från början bara innehåller Kahlua, Baileys och mjölk. Jag väljer dock att tillsätta en skvätt cognac för att det inte bara ska bli för mycket barnkalas över den. Mjölkdrinkar gör sig i min mening bäst efter maten. Det vore dock tankelöst att nu komma med pekpinnar om när och vid vilka tillfällen man ska njuta vad. Gör precis som ni vill och ha en jättebra kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.