Alex – fredagsdrinken

Vilken skiva!

Vi var hos den ”gode A” här i veckan. Vi brukar kalla honom så. Jag vet inte hur prefixet kom till, men jag är ganska säker på att det fanns där långt innan vi lärde känna honom. Precis som tidigare levererades högklassig mat och dryck i en enda lång kavalkad. Det är aldrig tomt i glaset och på bänk och i kylar ligger hela tiden första klassens råvaror i väntan på nästa rätt. Allt är gott och alltid lite bättre. Champagnen är ständigt kall.

Jag gillar att laga mat med A, men det är ändå skönt att bara få stå bredvid och kolla på ibland. Det är alltid lite godare att äta efteråt då. Framför allt när det levereras så mästerligt. Vad sägs om löjromspizza direkt ur stenugnen, pankofriterad kalvbräss med ripplad rödbeta, citrus och balsamico. En entrecôte med hemslungad bearnaise på över tjoget nyplockade vakteläggsgulor.

Ett enkelt sätt att beskriva kvällen – vi åt tills skjortknapparna sprutade.

En sista överraskning på den långa kvällen kom i Blood Orange från Cointreau. En syrligt sötfrisk mix med toner av blodapelsin. Uppenbarligen. Jag kände direkt att den skulle vara perfekt i en drink. Jag blandade ut den med vodka, sockerlag, citron och Frothee. Eller Alex gjorde, jag bara pekade med hela handen. Resultatet blev en riktigt skön drink. Vi avrundade så. Det var dags.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.