Baby Yoda cocktail – fredagdrinken

Jag är inget fan av Star Wars. Jag har inte sett alla filmer, aldrig i rätt ordning och definitivt inte i nära tid efter varandra. Har jag rätt om att mellanfilmerna kom först, de första filmerna sen och de sista filmerna senast? Det sista låter i varje fall logiskt. Kan man lita på att de är färdiga nu, för om de skulle kasta in ytterligare en trilogi någonstans mitt emellan skulle jag inte ens längre kunna inbilla mig att jag har en gnutta koll.

En sak som inte har undgått mig är den sista månadens snack om baby Yoda. Överallt har han varit. Det var så jag förstod att en ny film – Star Wars – Rise of the Skywalker – hade gått upp. Visst är Yoda lite skön helt klart, det har jag tyckt ända sedan min son hade en Yodagubbe i plast som gjorde baklängesvolter på köksbordet. I övrigt tycker jag att de andra karaktärerna är ganska mesiga. Leia med sin kanelbullebakelse till håruppsättning? Det måste ju ta jättelång tid att hålla på med det där på morgonen när man egentligen bara vill i väg och förinta en dödsstjärna. Luke – en blond fjant till parvel som helt verkar sakna självförtroende och oavbrutligen måste lita på någon osynlig kraft för att kunna utföra något. Det blir inget åka av för dig om du inte rycker upp dig. Dessutom har du bara en hand kvar, vad ska du göra när pappa hugger av den andra? Han Solo – ditt skepp är redo för skroten, det är bara att inse. Fixa något flashigare att impa på Leia med innan hon liftar från planeten med första bästa droid. Luke har åtminstone en ljussabel. Och du Han, dags att koppla din jycke…

Nja, det räcker gott med Yoda för mig. När jag såg att @cocktailchemistry dessutom gjort en cocktail av baby Yoda kunde jag inte låta bli att omedelbart ta efter. Detta får blir min enda hyllning till Star Wars – Baby Yoda Cocktail. -”The force is strong with this one…”

Foto: Mats Sparr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.