Som jag nämnde igår är det bra gott med kortvecka. En annan sak som är positivt med att komma tillbaka till jobbet efter en lång ledighet är att det snart är fredag igen. Ingenting går upp mot känslan av fredag. Idag kanske känslan inte var lika välförtjänt, men vem bryr sig? Det är fortfarande fredag och dags för en drink.
Fredagsdrinken. Idag en sprudlande Barracuda.
Min syster och man må precis ha gjort Karibien och rest vidare, men har de fått någon Barracuda? Kanske halvvägs upp till Machu Picchu, men jag är tveksam?
Just denna Barracuda, karibiskt hav eller inte, får symbolisera det faktum att vi äntligen är på rätt sida om julen, att vi går mot ljusare tider och att det snart är dags för rosévin och grill.
Jag gillar att blanda drinkar på Prosecco istället för sedvanligt virke. Det känns lite mer genuint, lite bättre, äkta och rakt igenom, men det kanske bara är jag?
Trevlig helg.
Barracuda – recept 2 drinkar
9 cl rom (guld)
3 cl Galliano
12 cl Ananasjuice
1 /2 pressad lime (juicen)
fyll upp med Prosecco
Att göra Barracuda är enkelt. Fyll en shaker till hälften med stora isbitar. Fyll upp med samtliga ingredienser utom Prosecco. Blanda, men skaka inte.
Sila ned innehållet i shakern i två cocktailglas och fyll upp med Prosecco. Garnera, eller inte.