Första arbetsveckan är avklarad. Jag är ganska förvånad över hur fort den gick. Jag känner också hur sugen jag är på laga mat igen. Grill och utekök i all ära, men just nu längtar jag lite efter att få gå in i köket igen. Att få ta fram kemilådan, sifonen och allt annat kul som bara fått gästspela under sommaren. Häromdagen blev jag nästan besviken när solen tittade fram. Det hade regnat hela dagen, men precis när jag skulle slänga ihop en kalops, tända en brasa och sätta på en konsert kom solen. Jag kände mig faktiskt lite blåst. Jag vet. Jag borde hålla tyst. Hur kan man ens tänka så när våra årstider ser ut som de gör. Jag vet inte, men tänker att det ändå är lite tur att man kan. Eller?
Med drinkar är det som med maten. När sommaren är förbi ändras också drinkarna. De blir lite tyngre, ofta lite spritigare och inte riktigt så friska och färgglada som under sommaren. Det kommer naturligt. Tror det är få som skulle servera champagneslush på en höstfest?
Imorgon är jag och Sofia bjudna på gårdsmiddag. Det är Scan i samarbete med restaurang AG och familjen Johansson som öppnar upp grindarna hemma på Skattmansö. Att i ursprungsmiljö få äta noga utvalt kött smäller högt. Lägg därefter till att det tillagats av ”hantverkare” från Sveriges bästa köttkrog. Jag har sett menyn och det ser riktigt lovande ut. Nu håller jag bara tummarna för vädret. Det ska bli sjukt gott och roligt!
Som fredagsdrink serverar jag en Basil drop. Grönt är skönt. Dessutom är det nyttigt med grönsaker. Det gäller att tänka näringsriktigt i all mat och dryck. Tack för tipset Ricky!
Basil drop
Ingredienser
- 10 cl Virtuous Vodka Blonde
- 6 cl citronjuice
- 5 mm fint riven ingefära
- 4 cl sockerlag
- 6 basilikablad
- 6-8 isbitar
Gör så här
- Ha ned samtliga ingredienser i en mixer. Inklusive isen. Mixa helt slätt.
- Slå upp i ett kallt glas med frostad kant. Garnera med ett basilikablad.