Bitter sweet lemon – fredagsdrinken

Som jag avslöjat tidigare och kommer att berätta mer om sen håller jag på att ge köket ett rejält ansiktslyft. Så här långt in på eftermiddagen brukar fredagsdrinken vara skakad och bloggad om för längesen. Idag har jag inte riktigt hunnit med. Det har fixats och trixats med det sista i köket och fredagsdrinken är därför något försenad. Att servera den mitt i byggröran är inte ett alternativ. Det ska vara snyggt och rent. Bänkarna ska skina när den serveras. Nu är vi där.

Det har inte varit något tungt jobb, mer det där sista finliret som gör allt snyggare. Tillkapning av skorsten till fläkten, fogning, omplanering av lådor och skåp, bygga in kammarvakuummaskinen, flytta eluttag. Man far upp och ned från golvet, står på knä, erfar smärtsamt att det ligger en skruv under knäskålen, flyr reflexmässigt skruven och stämplar därpå skallen i undersidan av bänkskivan, kastar ur sig svordomar och fortsätter. Jag upprepar mig. Det blir fint när det är klart. Det blir fint när det är klart.

Idag är jag värd en fredagsdrink utan dess like. Jag vill ha en citronfräsch historia fylld till bredden med  pondus utan krusiduller.

Något i kamikazestil som dunkar in helgen, trycker upp en mot väggen, tar en i skrevet och lyfter taket. Jag vill bli en oslät fredagsKarlstein. För det vet alla. FredagsKarlstein är den by far bästa Karlstein man kan springa på. Inte alls som söndagsThomas. Inte i närheten.

Bitter sweet lemon

Ingredienser

  • 6 cl vodka
  • 2 cl citronsockerlag (2,5 dl vatten/2,5 dl socker/det gula skalet från en citron)
  • 2 cl citronsaft (nypressad)
  • några droppar Angostura eller annan bitter
  • 4 skvättar Frothee

Gör så här

  • Torrskaka samtliga ingredienser utom Angosturan tills tennisarmbåge går att påvisa. Fyll upp shakern med is. Skaka nu sönder andra armbågen. Sila upp i cocktailglas, stänk över Angostura och dra ut ett mönster med en tandpetare.
  • (Jag vet inte varför jag skriver "stänk över Angostura"? Vill man göra vackra mönster så blir det bäst om man droppar ut Angosturan med pipett.)
https://karlstein.nu/bitter-sweet-lemon-fredagsdrinken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *