Skummig hummersoppa med pankofriterad chili cheese

Någon gång ibland känner jag för att unna mig något extra. Det är viktigt att aldrig låta vardagen ta över. Det är därför jag några gånger i veckan gör just det. Unnar mig något extra. I torsdags gjorde jag en skummig hummersoppa och friterade chili cheese. Hummersoppa och chili cheese är sådan där mat som kan göra vem som helst på bra humör. Hummerfonden som jag egentligen bara slår lite grädde i fanns klar i frysen sedan tidigare, förmodligen från en annan dag vi kände för att unna oss. Visst kan det ta emot att efter att ha njutit en borgerlig skaldjursplatå ställa sig vid spisen och göra fond sent på kvällen, men det är alltid värt det. Vore det lag på det skulle man inte behöva tveka. Har man njutit hummer är det nästan en skyldighet att koka fond på skalen.

Härligt krispig och krämig chili cheese är hur enkel som helst att göra.

Jag delar Jarlsbergost i lika stora kuber. Av en ost får jag ut straxt under trettio kuber vars sidor mäter mellan 2-3 cm. I kuberna lägger jag ett snitt 2/3 ner i osten. Snitten fyller jag upp med galet mycket finhackad spansk peppar. Till en ost går det åt ungefär 6-8 chilifrukter. Det är viktigt att överfylla kuberna med chili. Mycket kommer ändå att ramla ur under paneringen. Dessutom är det något med det feta i osten som gör att det aldrig blir särskilt starkt ändå. Vill man kan man lura ner lite habanero också. Sedan är det bara att dubbelpanera chili cheesen. I sista vändan rullar jag den i panko. Det asiatiska ströbrödet blir mycket krispigare än vanligt bondströbröd. Försök se till att paneringen verkligen omsluter osten. Ett friterat tomt skal och flytande ostmassa i frityrgrytan gör ingen glad.

Het krispig chili cheese serverad till en skummig elegant hummersoppa och ett glas champagne kan verkligen göra skillnad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.