Chili con carne – på riktigt utan bönor är en riktig långkoksfavorit. Köttet som jag använder är oftast högrev och ska gärna koka i upp mot 4 timmar för att riktigt falla sönder och bli trådigt men saftigt. Den högre fetthalten i just högrev passar här bra och gör chili con carnen mer ”juicy”.
Jag steker mjukt upp chilin med lök och vitlök. Detta åker sedan ner i en större gryta. Jag fräser sedan på bitar av högreven i samma panna som chili och löken tills ytan är snygg. Sedan pressar jag i saften från limen och tillsätter allt flytande. Chilin får sedan koka under lock i knappt 4 timmar beroende på hur man vill ha konsistensen. Chilin tjänar på att ätas någon dag efter att den tillagats.
Chili con carne – Recept
1kg högrev
2 st. habanero
5 st. anchochili (rökt)
3 st. vanliga chilifrukter
2 st. gula lökar
5 st vitlöksklyftor
8dl passerade tomater va 8 dl
5st. tomater hackade
timjan (några kvistar)
2 st. limefrukter
0,5L vatten
olja, smör, salt och peppar
Kul blogg! Och läckert recept på chili con carne. Ska testa det någon gång – för om jag använder vita bönor, så skriker delar av familjen av avsky.
/Roland
Jo, det där med bönor har aldrig riktigt varit min grej heller!