Churros – ¡Por favor!

Springa runt halvnäck, dricka champagne och äta churros med dulce de leche i solen är tydligen bland det mest dekadenta man kan göra. Så det har jag inte gjort. Inte hela dagen. Man ska inte gärna skylta med sådant. Det kan sticka i ögonen på folk. Räkmackan runt lunch är en sådan där annan grej man heller inte gärna talar om. Jag vet inte varför, räkor är liksom bara ett skaldjur bland alla andra, men så fort det serveras räkmacka så står Jante och trummar och folk tänker att ”det går bra nu”. Den där Jante har jag förresten aldrig haft speciellt mycket till övers för, dessutom vet jag att han kommer bli helt till sig när jag om någon timme knäpper upp ostronen på ett isat fat och inleder helgen med en årgångschampagne.

Morgondagen kommer fortsätta tungt. Vi är bortbjudna på Scans gårdsmiddag med kött i världsklass från Scan och AG. Allt serverat i en underbar lantlig miljö på gården Skattmansö. All work and no play liksom. Nä. Nu måste jag jobba lite. Dags att slicka sig om fingrarna. Nästa churrosats är färdig och dulce de lechen börjar ta slut. Ha en bra kväll så hörs vi till den sena fredagsdrinken ikväll. Fredagsdrink, sa jag just det? –  Jante kommer göra kaos med den där trumman…

Churro är ett spanskt bakverk som påminner om en munk och oftast rullas in kanel och socker efter fritering. Den påminner i smaken om pannkaka, men friteras och har därför krispigt skal med ett mjukt inre. Den är underbar att doppa i smält choklad eller dulce de leche. Jag föredrar det senare. Även jag, som inte är speciellt förtjust i sötsaker, satt som en geting vid syltburken.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Nena skriver:

  Ser otroligt gott ut, har redan sparat receptet!
  En halsning fran Italien 🙂
  Nena

  1. Thomas skriver:

   🙂

 2. Mia Weidenlöv skriver:

  Hej! Receptet verkar jättegott, tyvärr har du missat att skriva antslet ägg!

  1. Thomas skriver:

   Hej Mia! Tack för att du sa till. Jag har använt 3 ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.