Tuff dag. 3000 meters simning straxt efter klockan 09:00, ett skrivfel jag inte kommer redigera. Foccacia med gratinerad peccorino, bubbel och en himla massa sol. Förtöjde tomaterna mot fasaden, rastade chilin i trädgården. Den nyinstallerade uteduschen dränkte mig i kallvatten. Klantigt!
Ogräsrensning, matlagning och divafotografering. Det sista var helt klart roligast. -”Upp med hakan, ääät persikan, upp med bysten och ut med rumpan. Sluta andas!”
-”Varför är inte min bästa sida med, fick du med håret?” F-n, precis där satte glasklotet fyr på fällen. Var är smaragden? Batteritorsk på kameran…
Jag tror jag ska hålla mig till drinkbilder istället. De är mer lättregisserade. Står helt stilla och sprudlar jämt.
Cointreau fizz njuter vi så snart jag fått bort den uppbrända fällen från poolen. Äntligen lite svalka. Jag gillar fizzar!
Cointreau fizz – fredagsdrinken
Ingredienser
- 5 cl cointreau
- 1 cl limesockerlag
- 2 cl limejuice
- sodavatten
- garnera med mynta och lime
- (guldpulver)
Gör så här
- Limesockerlagen görs på skalet från 3 lime. Sjud upp med 2 dl socker och 2 dl vatten. Sjud i 20 minuter, låt svalna och sila av.
- Skaka cointreau, limesockerlag och limejuice. Fyll upp i cocktailglas och toppa med sodavatten. Garnera med mynta och lime. Vill man ha guldkänslan så fixar man det lätt med lite guldpulver.