Colonial French – fredagsdrinken

Ja men se där, fredag igen. Det är bara att tacka och ta emot. Valet av fredagsdrink är inte särskilt svårt. Som utlovat tar vi vid där jag slutade i förra veckan. Även idag gör jag en drink med St-Germain – denna underbara likör med toner av fläder och citrusfrukt av alla dess slag. Jag är känner mig smått nykär. Likören hade inte ens behövt vara god. Jag kan sitta och titta bara på den vackra flaskan. Den påminner om en gotisk katedral med guldinslag, där tinnar och torn, eller rättare sagt kork, är draperad likt ett medeltida tak med ett gyllene turkost släktvapen på toppen. Grandiös med höga pretentioner. Det är bara några övervakande goblins som saknas så hade man varit i Paris.

I Colonial French är det franska inslaget uppenbart. St-Germain i cellofan, kan det blir mer chic? Kom och ta mig liksom! Det kolonianska kommer med kokosnöt, lime och bambu. Vill man sitta och suga länge går det bra att toppa upp med lite Sprite. Personligen tycker jag att vridmomentet i drinken går lite förlorat då, men det är förstås en smaksak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.