Cuba libre in the rocks – fredagsdrinken

Sköna dagar nu! Dagen tar vid där gårdagen slutade. Gårdagens rökta räkor fick tjänstgöra som frukost på en bit rostad levain. Med en stabbig aioli till stod man sig väl förbi lunch. Det behövdes bara en ledig dag för att man skulle bli veckovill. Det bådar gott inför sommaren då man vanligtvis släpper både tid och rum.

Fredagsdrinken ikväll blir en förfinad klassiker. Näst efter GT:n skulle jag vilja påstå att den kanske är den mest blandade svenska drinken, i varje fall inom sin genre. Precis som vanligt unviker jag helst gubbgroggarna. Grogghäxor finns det för gott om. Kan jag dock få min rom och cola serverad så här så tar det inte emot. Istället för en cocktail on the rocks blir det en cocktail in the rocks. Jag har gjort det tidigare, men inte riktigt så här. Som så ofta sitter jag och skriver redan innan drinken är blandad. Jag väntar fortfarande på att iskloten ska sätta sig tillräckligt för att de ska kunna dräneras. När jag diskuterade upplägget tidigare idag med en vän så kom vi båda fram till att det kan bli knepigt att få till det. Framförallt att hinna fota allt. Med bara två klotformar har man inte så många chanser. Ju mer komplicerad en cocktail är desto högre blir kravet att lyckas. Ett halvdant resultat visar bara att man tagit sig vatten över huvudet. Olycksfall i arbetet händer såklart, men de är inte ett alternativ att dela med sig av. Misstagen visar sig nog mest då jag tipsar om hur man inte ska göra. De fredagar drinkarna uteblir beror förmodligen på att något skitit sig, eller att jag haft det för bra någonstans. Att fuska och göra drinken i förskott och posta i efterhand är aldrig ett alternativ.

Nu känner dock jag att vi har något på gång här. I det stora isklotet ryms en mörk QRM-rom, i de små kloten lime och cola. På toppen lite mynta. Nu är det bara att sitta och titta på medan drinken blandar sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.