Sofia fyller jämnt i veckan som kommer och imorgon är det fest. Dagen har handlat om shopping och pajmakeri. Det ska serveras kräftor med västerbottenpajer, iskall lager och isad aquavit tills det rinner ur öronen på folk. Till efterrätt kastar vi fram några flaskor rom och en närmast erotisk chokladhistoria med historia.
En utmaning är att finna utrymme för fredagsdrinken på bardisken. En annan utmaning var att förstå att en färdigköpt smördeg inte alls innehåller något smör. Just idag var det till vår fördel, då det kommer veganer på besök imorgon, med vad gör jag med självbilden som nu är helt förstörd efter de gånger jag fuskat och köpt färdig.
Det som svider lite extra var att någon annan fick rätt. Jag ville verkligen inte tro på det.
Det här kommer ta tid att smälta. Längre än smör i solsken.
Fredagsdrinken Elyx Cup snor jag nästan rakt av på nätet. Det är precis min typ av drink. Jag byter bara ut Proseccon mot en Crémant istället. Kort som oftast, med bekanta smaker utan att ställa till det. Nä, nu måste jag hålla koll på pajerna. Annars blir det pannkaka av allting!
Elyx Cup
Ingredienser
- 6 cl Absolut Elyx
- 6 blad mynta
- 2 tjocka gurkskivor
- 2,5 cl limejuice
- 1,5 cl sockerlag (1/1)
- Crémant att toppa med
Gör så här
- Muddla mynta och gurka i en shaker. Tillsätt, vodka, limejuice och sockerlag.
- Torrskaka.
- Slå över i ett glas med is. Toppa med Crémant.