En landskamp i drinkar – fredagsdrinken

Och plötsligt var det kul att se på fotboll igen. Kung Carl XVII Guztaf är tillbaka. Jag bör väl numera inte kalla mig sportintresserad, men vid landskamper i stora mästerskap så brukar jag sitta där klistrad. Nu med Zlatans återkomst så är det inte direkt tråkigare. Folk talar om att lagspelet kommer försvinna. Buhu buhu! Vet ni vad, det struntar jag fullständigt i. Jag struntar fullständigt i mellanmjölksfotboll. Passahemtillmålvaktspelet, bli avmedbollenpåmittfältsgrejen, satsa allt på några halvchanser vid kontring? Hur mycket mer sövande kan det bli? Jag vill se en gigant briljera. Jag vill se mål från halva plan med ryggen mot målet på Friends. Det är fotboll. Jag vill se en kaxig spelare trycka in den där bollen i mål och höra hur han på presskonferensen efter hyllar sig själv. Det är så skönt osvenskt. Jante kan gå och köpa korv. Jag vill se kung Zlatan!

Laguppställningen ikväll. Zlatan på topp givetvis. Bakom finner vi de där tio andra. Motståndarlaget råkade tyvärr blanda hemma- och bortatröjor i tvättmaskinen. Därav de rosa färgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.