Smoked Whisky Sour, reversed spherification – fredagsdrinken

Om hur man helt plötsligt kan bli flyttgubbe. Har ni hört om Sofias dag i byggboden? Är så stolt att hon ändå körde ett pep-talk, bakade upp prillan och visade var skåpet ska stå:

-”God morgon alla boys och kvinnor med mustasch! Idag kör vi all in mot helgen. Jobbar vi tillsammans kan vi släta av det här fuskbygget och sen är det bara nedförsbacke hem till kassen med lägenhetsbråk. Målet är att knäppa första startraketen någon gång efter 13:30. Vi skriver till 15. Micke, Börje och Laban börjar med att springa upp på ettan. Såg några springor mellan kortlingar där igår, de måste fogas. Fiffi och Mimmi, ni vet redan. Fortsätt att täta kopplingarna på trean, ni gör ett bra jobb där. Glöm INTE stödringarna i PEXEN! Och när ni ändå drar åt, så dra åt ordentligt.

Nicke och Pata ger en lägesrapport från tvån. Hur ser innertaken ut? Kan vi rädda regelverket? Måste vi plasta mer innan fuktsnurrorna går på så får ni snacka med Perre. Plast finns i bilarna. Parkera på Niggerrutorna utanför, men se upp för dagisbarnen. Vår bil är vår verktygslåda, parkeringsregler gäller inte. Hjälm, stålhättor och glajjer på. Glöm inte Peltor. Klapp klapp, nu kör vi!

Förresten! Lunch vid 9:30. Det blir stekfläsk med löksås och kokt pära i boden. Harfoder saknas, men det är väl bara Fiffi och Mimmi som vill ha ändå. Hö hö! Ses för fredagskaffe gör vi vid klockan 12 i byggboden. Larsas fruga fyllde år igår så han har rester med sig av tårtan. Innan vi går bara; ge f-n i att raka ballen i bodduschen. Sista man rensar avloppet. Jourmontör stod krulliga om armarna efter utryckningen förra löningsfredan’. Och det sista vi gör innan vi åker hem, ni vet; RING tillbaka saxliftarna så att de inte står och tickar pengar. Kom igen fredag, nu kör vi gubbar!”

Jag har inte glömt fredagsdrinken. Här kommer en att överraska whisky sour-tvivlaren med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.