Jag berättade lite om mina förväntningar kring den i förra veckan. De skulle komma att överträffas med råge. Gårdsmiddagen på Skattmansö gård satt där den skulle. Det var inte igår jag åt lika gott och hade så trevligt under tiden. Där fanns underbar mat med fokus på ett kött i världsklass, god dryck och ett härligt gäng med trevliga människor som alla verkade ha ett genuint matintresse. Någon berättade till och med om en nyfiken vegetarian som tagit sig dit? Jag tog det som ett skämt.
De fyra förrätterna, huvudrätten och efterrätten delades kring bordet. Ett väldigt smart sätt att snabbt öppna upp för en trevlig kväll med bordsgrannarna. Tog något slut fylldes det omedelbart på. De två delar av nötryggen som serverades var båda på ben. En clubstek och en entrecôte. De var båda bäst.
Men en riktigt bra middag kräver så mycket mer än bara bra mat. Miljön ska vara rätt, sällskapet nyfiket, stämningen god och det får inte gå för fort eller sakta. Det bör aldrig vara tomt i glasen och gärna ska det finnas utrymme för en liten paus. Finns där i pausen en höbal eller trappa att sitta på och sjungs det samtidigt duett en varm sommarkväll i augusti… Ni förstår. Det är bara att knyta hatten mot bröstet, korsa sina ben och buga. Tack Scan, restaurang AG och familjen Johansson!
Min förhoppning är att Scans Gårdsmiddag blir ett återkommande koncept på samma sätt som de årliga kosläppen. Om det blir verklighet så skriv upp mig igen. Vi ses.