Ginger Mojito – fredagsdrinken

Exakt ungefär runt kl. 10:30 slog jag upp ögonen. Vi vaknade lite senare idag, jag tog ledigt ifrån mig själv, det var bestämt sedan länge.

Det blev en härlig kväll med långa samtal, god mat och dryck igår. Väl hemma efter vår dagsutflykt till Norrtälje korkade vi uppe en flaska champagne, knäppte några Gillardeau vid bardisken, för att sedan gå ut till grillen. Under markisen i ett lätt ljummet vårregn började vi med att grilla ostron. Efter den aptitretaren toppades glasen med mer champagne innan grillen fylldes upp med flankstek, chorizo, högrevshjärta, pimientos de padrón, färglada minipaprikor, vårlök, romansallad och en hel del annat som jag uppenbarligen drack för många glas champagne för att komma ihåg. Jo, en parmesanaioli var med på ett hörn också. Attans vad god den blir på egen majonnäs.

Kvällen fortsatte senare med en pluralisbricka med avec. Vi tog det lugnt. En tvåa single malt bara. Har ni förresten hört talas om mannen som sitter och säger att han ljuger? Har jag sagt att jag gillar motsägelser?

Den här dagen tenderar att bli minst lika trevlig som gårdagen.

Alldeles snart bär det av in mot Stockholm för champagneprovning i eftermiddagssolen.

Kvällen kan jag ännu inte avslöja något om. Det är en överrraskning, men den rymmer kära återseenden och avslutas förhoppningsvis med ett hejdundrande kalas. Det brukar bli så.

Innan vi beger oss iväg tänker jag bjuda på fredagsdrink. Ginger Mojito. När solen tittar fram så här blir jag alltid lika sugen på mojito, men idag gör jag den lite annorlunda. Istället för muscovadosocker använder jag en sockerlag på ingefära. Ingefära och mynta går alltid bra ihop. Med lime och massor av krossad is blir det bara så bra. Njut av solen nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.