Här kommer fortsättningen på gårdagens inlägg om frysrensning, lappar och upprepning av musslor.
Mina gratinerade grönmusslor är enkla. De kan dessutom förberedas. Jag gör en vinägrett. Hemligheten med denna är att använda en vällagrad balsamvinäger som har lite mer sötma än de mindre vällagrade. Vinägretten penslas över och den finhackade löken sprids sparsamt ut över musslorna. Sedan toppas de med riven parmesan. Slutligen gratineras de i 225 grader tills de har fått fin färg. Lägg upp på ett stort fat och servera som fingermat. Hade jag haft en Carnegie Porter hemma hade jag druckit den. Kall.
Gratinerad grönmussla med vinägrett och parmesan – Recept
5-25 st gröna musslor (förkokta och kvar i den ena skalhalvan)
1 finhackad schalottenlök
1 del vällagrad balsamvinäger
2 delar olivolja
riven parmesan (ca 1,5 tsk/mussla)
Anmäl dig till Sveriges mästerkock! 😉
Nästa år kanske…