Grinder cocktail – fredagsdrinken

I ett halvt decennium har vi delat våra liv i torrt och vått. Du kom till oss en julhelg, du var inte hel. Vi tog dig från kylan in i värmen och vårdade dig. Otaliga blev de gånger vi dansat och skrattat ihop. Nykära var en underdrift när vi snart lät dig vara en del av våra mest intima stunder.

För många av våra vänner har du presenterats. Alltid var du coolast på festen. Du glänste och lockade alla du träffade till närhet. Kvinna som man. Någon fest blev det lite för mycket och många efter varandra. Du föll illa. Det löste sig dock och redan nästa kväll stod du upp igen. Stolt och rak som bara du kan. Vi njöt och trots att du alltjämt stod i centrum så var du aldrig i vägen.

Sedan kom slentrianen. Den som vi förutsett, men ju så bestämt beslutat att övervinna. Vi talade mycket om det, hur vi skulle vara större än våra problem. I hopp om överlevnad gick vi igenom bilder och stunder från den tid som vi delat. Vi mindes ihop, levde minnena igen, men fann också nya sätt att sätta snurr på vår samvaro. Vi reste oss, levde upp ännu en gång och var riktigt bra för varandra.

Sedan kom hösten. Med nya vanor gjorde sommarens nyfunna rus ett dödsryck innan det hastigt dog. Jag och Sofia sökte något nytt och ville ha förändring. Vi visste såklart att det skulle göra ont, men ingen tordes säga något. De enda vi skulle komma att lura var oss själva.

Sedan öppnade vi upp och i kaoset som följde åkte du i all hast ut. I spillror låg du utslagen, men det var inte möjligt att visa några känslor då. Så här någon vecka efter uppbrottet har den värsta smällen lagt sig. I stunder känns det bra igen. Jag tänker inte ens på dig. För det mesta. Nästan aldrig.

Det fanns såklart en förhoppning att slutet jag gav oss skulle bli bäst för oss alla. Nu vet jag. Förhoppningsvis redan snart har du funnit någon ny. Någon som liksom du gillar att bli omkramad, någon som tar i dig med den där blicken.

Glädjs åt de minnen som är våra. Kanske en dag, när vi alla ler igen, kommer våra vägar att mötas? Ta hand om dig kära strippstång. Imorgon, om en tid, kommer du återigen att skina så där rakt och stolt som bara du kan.

I hallen hemma bredvid den nedmonterade strippstången står en stor korg med äpplen. Allting handlar om vad man kan göra med äpplen just nu. I veckan har det torkats äpplen, fermenterats äpplen, det har bakats kanelbullekladdkaka med äpplen och gjorts äppelbitters, så varför inte runda av veckan med en äppelcocktail. Som vanligt när hösten kommer så höjs nivån lite. Av den anledningen kommer det inte serveras någon appletini. Jag tänker snarare en ljusmörk cocktail med bacontvättad vodka, äppelsockerlag och torr äppelcider. Att fläsk och äpple kelar bra ihop är sedan gammalt. Intensiteten i sötman och syran från äpplena kommer att höjas ytterligare av det lätt rökiga salta. En Grinder cocktail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.