Horse’s Neck 2.0 – fredagsdrinken

Vaknade tidigt idag. Det är inte särdeles svårt så här års. Ljuset jagar upp mig. Synd förresten att man inte kan sova sig förbi vinterhalvåret för att sedan vara uppe och få uppleva varenda sommardygn i dess helhet. På det ännu ett halvår i ide och efter det är man på banan igen. Upprepa och lev om. Inte låter det som en dum idé – att i mitten av oktober låta kroppen gå ned på halvfart och reparera cellerna efter det dekadenta liv som sommaren bjudit. Skriv upp mig. Få det att fungera. Jag är på!
Efter en produktiv förmiddag, en flaska bubbel på en bänk på Skeppsbron och en väldigt trevlig lunch, är det äntligen tid för fredagsdrinken.

I väntan på en lyckad nedfrysning av herr Karlstein använder jag isen till drinkar istället.

Fredagsdrinken jag ställer fram idag bygger jag på exklusiv bourbon, citron och en skummig sockerlag på ingefära. Egentligen är det bara en lek med den mer klassiska drinken Horse´s Neck som bygger på bourbon, ginger ale, bitter och citron/apelsin. När bourbon med citron möter läpparna och den skummiga sockerlagen på ingefära kontrar på mot överläppen… Det där med ide kanske inte var en så bra idé ändå?

 

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jacob skriver:

    Ska börja med att tacka för en mycket trevlig blogg!
    Sen en fråga om det här receptet. Ska sockerlagen silas innan den mixas med proespuma cold, eller ska även ingefäran mixas?

    1. Thomas skriver:

      Tack! Jo, ingefäran ska silas bort innan proespuman mixas ned. Har glömt att skriva det i instruktionen. Bra att du frågade. Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.