Limelight – fredagsdrinken

Nä men se där! Strålande sol och ett kvicksilver som visar snudd på tvåsiffrigt – åt rätt håll. Våren har som vanligt varit nyckfull och när den väl blixtrat till och överraskat så nog sjutton har man suttit instängd på ett kontor. Jag blev därför extra lycklig när jag slog upp ögonen och möttes av det här. Mmm. Det här måste firas med korvgrillning och utevistelse hela helgen lång. Solbrillor på.

Det har blivit dags för poolfyllning. Poolen ska avtäckas, värmepumpen vevas igång och reningsverket snart åter brumma så där vackert som bara ett poolreningsverk kan. Om bara någon vecka är det ”baddax” som en vän brukar uttrycka det.

Med till landet, utöver badankorna tar jag med mig en flaska limevodka, färdigpreppad sockerlag och en famn lime.

På landet gäller det att hålla det enkelt. En drink måste inte vara komplicerad. Några isbitar, en skvätt av ditten och datten, några skak och fredagsdrinken är serverad. Om nu bara isflaket i poolen kunde smälta lite snabbare. Ett isdop(p) och en bastu skulle inte sitta helt fel imorgon efter allt arbete. Jag har aldrig varit särskilt bra på att vänta. Och solen! Solen. Du stannar precis där du där, hela hela helgen lång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.