Last of the Mayans – fredagsdrinken

den

Jag har njutit två helt underbara lediga dagar. Det började med Enrique Iglesias i onsdags. Skön middag innan konserten på Eatery Social. Efter konserten blev det oväntad spontandans med hundra andra latinos och sen vidare ut i natten. Väl hemma igen i lagom tid för att njuta av soluppgången somnade vi in ganska raskt. Gårdagen kan beskrivas som högst dekadent och spenderades till största del med några glas bubbel i en solstol.  Efter alla timmar i solen med brillor på påminner jag nu mest om en panda.

Idag då. Jo, är tillbaka i solstolen igen efter en skön tur in till Hötorget för att ladda upp med godsaker till den efterlängtade middagen på lördag. Champagnelunchen med räkmacka satt fint.

Vardagslyx. Man lever bara en gång.

Frågan är vad man ska fira idag? Efter en snabb blick i kalendern insåg jag att det är Cinco de mayo. Det måste uppmärksammas. ¡Hola gauchos! Fram med piñatan, sombrero charron, salsa och corazon. Slå er ned. Jag blandar en skön mezcaldrink så njuter vi i solen. ¡Viva México! ¡Go El Tri!

Fredagsdrinken Last of the Mayans bygger på den mer klassiska drinken Last word, med den skillnaden att mezcal fått ersätta ginen och att den skakas med lite jalapeño för extra bett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.