…jag önskar Eder alla en riktigt god glögg!

glöggEn riktigt god glögg – Recept
1 hel flaska lämpligt rödvin, gärna en Campos de Luz Garnacha.
1-1,5 dl mörk rom, kanske en Ron Barceló Gran Añejo
1 msk pressad citronsaft
10 kryddnejlikor
1 tumstor bit skalad färsk nejlika
3-4 torkade pomeransskal
1 msk kardemummakärnor
1 dl mörkt farin- eller muscavodosocker
1/2 näve russin

Blanda alla ingredienser i en vacker flaska som rymmer 1L.  Alternativt blandar man allt i en kastrull och ställer in kylen direkt. De större kryddorna måste skäras ner om de ska få plats i flaskan.  Låt stå kallt över natten, gärna i ett dygn. Sedan är glöggen färdig att ta med. Glöggen bör innan servering värmas på för att kryddorna ska få en chans att blomma ut ordentligt.  Redan straxt över 70 grader börjar alkoholen att förångas.  Psst. Merparten av gästerna som är vana med ”vanlig” glögg kommer att uppskatta lite extra socker i glöggen. God Jul på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.