Jazzy Fizzy little Pony – fredagsdrinken

Pådrag på krogen, Elisa fyller 18!

Jag lovar att stå där med första hjälpenbrickan några gånger då din dagen efter mest blir ett mellanting. När du sargad ligger insvept med filten som en parkas och i affekt signalerar med ett ögonlock efter resorb, snacks och läsk. Då finns vi där.

Ert förhållande hade en annorlunda ganska spännande upptakt. Första gången vi sågs försökte jag stävja det. Förlåt, jag hade inte alla korten på bordet och visste inte bättre i mitt fadersämbete. Jag ville bara skydda, med samma omtanke som du nu åtnjuter.

Kan jag insinuera att du redan flyttat in? Det är svårt att säga, vi har aldrig sett en koffert, men det släpas friskt på tygpåsar fram och tillbaka.

Vi har särskilt noterat hur du hänryckt springer på loppisar och köper kläder, prylar och små gosedjur som du aldrig kan reklamera. Man minns särskilt de där gröna byxorna du sprättade, visserligen inte till dig. Jag säger inget mer.

Vi har hunnit lära oss mycket av och om dig. Vi vet att du närmast obstinat vägrar vanliga smörgåsar till frukost. En hög macka med grönt, någon krämig ost och salami går bra. Köttbullemackor med lila tillbehör fungerar mitt i natten. Du vill att det ska hända något på mackan. Jag gillar din tanke. Att du närmast värderar hängmörat kött som något otjänligt tog ett tag att förstå. Där brast vi i vår korrespondens de gånger jag skrev och föreslog just det till middag. Det där var dock ingen näsbränna, jag skulle personligen aldrig tillåta att någon lagar linssoppa åt mig mer än en gång. Det där med linser, och uppenbarligen också hängmörat, kan vara gastkramande när de blir sedda ur olika perspektiv. Allt handlar om vem man är. Du skulle aldrig ha behövt sitta där och äta efter att ha provat första gången. Säg bara fortsättningsvis alltid som det är. Vi respekterar dig.

Det här är ju bara en anekdot av ert och vårt år. Du Elisa, är en avsevärt beundransvärd och varm person som betyder mycket. Tack. Vi hoppas verkligen att du får en riktigt bra artonårsdag på måndag. Utöver presenten vi har tänkt, så kan vi lova att du ska få spela jazzmusik en hel kväll. Någon gång i framtiden, när vi har fastnat i en hiss.

Grattis Elisa!

(Två gånger om året är det tid för Högskoleprovets orddel. Orden har gått från att vara knepigt intellektuella, till att bli mindre komplicerade, mot mer humoristiska, för att senast påminna om en fars till att nu vara buskis. Ta ord som koffert, reklamera och otjänlig? När en näsbränna, ett sammansatt ord, är graderande och ska skvallra om ordförrådet hos en individ kan det förstås med snål tid upplevas som komplicerat. Problemet är dock att det inte är en kuggfråga. Det betyder bara ungefär samma sak som att du inte klarade av provet och helt uppenbarligen inte är redo för högre studier. Jämför ord som erfarenhet och insikt. Riktigt gastkramande, som i omringad av spöken, blir det förstås när man utifrån fyra alternativ måste gissa sig fram till betydelsen av korrespondens. Tur dock att inte någon av deltagarna behövde stava till just den synonymen av brevväxling. Det hade kunnat utesluta någon.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.