Jullunch för Stockholms hemlösa 2015

Jag har väl aldrig ätit så mycket julskinka som förra året. Från första december fram till julafton gjorde jag i stort sett en julskinka om dagen i och med mitt skrivuppdrag på julskinkejobbet.se (Sidan är nu nedtagen). Det var nästan så att jag skämdes. Jag har det bra och är tacksam för det. Det blev mycket av det goda över, även om jag försökte återanvända så mycket av skinkorna till varje rätt som jag bara kunde. En del frystes in, mycket blev till matlådor, jag delade mycket med vänner och jobbarkompisar. En liten del julskinka slängdes tyvärr. Det blev oundvikligt och kändes så klart hemskt. Jag hade från början en idé om att skänka en del av det jag lagat till Stadsmissionen, men efter att ha hört mig för fick jag beskedet att de av hälsoskäl inte kunde ta emot mat om en obruten köldkedja inte kunde garanteras.
Istället för att direkt bidra med mat, blev jag ombedd att här på bloggen gärna tipsa om ”Jullunch för Stockholms hemlösa” – ett välgörenhetsevenemang som stadsmissionen anordnar.
I år vill jag gärna tipsa igen. I Kungsträdgården i Stockholm, den 17 december mellan kl. 11-14, är det för 4:e året i rad dags igen. Hemlösa bjuds på julgröt och skinksmörgås. Övriga gäster betalar 100 kronor för lunchen och av de pengarna går allt oavkortat till Stockholm Stadsmission. På stora scenen uppträder artister som Lindboms Akustiska, Magnus Lindberg, Will Crafoord/Just D, Tomas Brink, Anna Stadling, Micke Syd &Tommy Ekman samt Jan Johansen.
Medverka helst fysiskt, unna er lite julkänsla fylld av värme och solidaritet. Att medverka i tanken är fint, men gör inte så stor nytta, var då hellre lite mer konkreta och swisha en gåva. Mer information om jullunchen och hur man kan bidra finner ni här. God Jul alla.

jullunch

jullunch2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.