I dag tänkte jag skippa snacket om hur gott det var och ge er ett recept rakt av. Här kommer det.
Fräs upp större räkor på hög värme i smör och lite rapsolja. Jag använde räkor av storleken 35st./kg. Om sådana inte finns att tillgå, fungerar det alldeles utmärkt med vanliga, redan kokta. (Dessa bör då inte fräsas upp innan). Smält sedan en rejäl bit smör. När smöret har smält, lägg ner finhackad vitlök och låt bubbla i smöret ett tag. Smöret ska i mitt tycke inte bli gyllenbrunt, men det finns folk med andra åsikter. Kör efter eget tycke, men tänk på att fräschören försvinner ju närmare frityrgryta man kommer. Vitlöken ska dock släppa smak! När smöret (enligt min smak) bubblat i någon minut eller två, är det dags att lägga ner rivet skal från ett stycke citron, samt ringar av salladslök. Tillsätt sedan citronsaft, salt och peppar efter smak. Lägg upp räkorna i ett serveringsfat. Tillsätt skuren dill (inte hackad) i smöret och slå det sedan över räkorna. Toppa med ytterligare dill för syns skull. Servera med en schyst, knaprig, halvseg men alldeles underbar bit vitt bröd – bakad enbart för att suga upp det ljumma smöret. Strunta i kalorierna och njut. Imorgon kan du bli överkörd.
Smaklig måltid!