Master of the universe Espresso Martini – fredagsdrinken

Kvällens cocktail är för dem som fortsatt leva efter att de har levt. Jag syftar inte på de alla som har tagit examen i livets hårda skola eller kallar sig autodidakt utan att ens veta innebörden av ordet. Iver att lära sig något, kyss mig, det var väl precis det som saknades. Det här är en cocktail som har slitits fram på uppoffrande vis, på ett sätt som bara ytterst få har kommit i närheten av. Den är kronan på en intellektuell korrespondens i totalt kaos. Bakslagen har varit många, de totala misslyckandena fler. De njutbara stunderna få, men nu har jag funnit den.

Master of the universe Espresso Martini

-”Man blir både pigg, smart, rolig och full. Efter två är man Master of the universe.”
R.B. 2021

Master of the universe Espresso Martini är fortsättningen på kaffekaskens uttryck i dess ädlaste form. Den sitter, satt och sätter sig där den ska. Den är rösten på de ohördas rastgård. Den är här och nu, aldrig där och då. Den är glädjen över förnuftets oändliga möjligheter. Den är början på medvetet liv och slutet på illusionen. En själslig process i ultrarapid.

Vid sidan av Master of the universe Espresso Martini ställer jag ett skum på hemgjord Bailey’s. Först var skummet tänkt att få pryda toppen, men vem vågar sätta sig på en Master of the universe? Dessutom hade det blivit alldeles för sött. Tack R.B.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.